Scrambled eggs van tofu met oesterzwammen


Voor 2 personen:

  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepel rijstolie
  • 1-2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram verse spinazie 
  • 400 gram gewone tofu
  • 200 gram silken tofu
  • 2 teaspoons Kala Namak zout (*)
  • 2 teaspoons uienpoeder
  • 2 teaspoons kurkuma, geelwortel
  • 2 teaspoons kerriepoeder
  • verse peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine om te bakken 
  • 2 geroosterde volkoren boterhammen 


Bak in een aparte koekenpan 150 gram oesterzwammen in 1 eetlepel rijstolie mooi bruin. Doe 1 eetlepel rijstolie in een koekenpan en fruit 1 gesnipperd uitje samen met de 4 teentjes geperste knoflook. Snij dan 100 gram verse spinazie in smalle reepjes van 0,5 cm. Bak dit even mee met de uien. Doe 200 gram silken tofu in een schaal, voeg daar aan toe 2 teaspoons Kala Namak zout*, 2 teaspoons uienpoeder, 2 teaspoons kurkuma (geelwortel), 2 teaspoons kerriepoeder en wat verse peper. Mix het met een staafmixer. Prak vervolgens met een vork op een snijplank 400 gram gewone tofu. Roer de 2 tofu’s door elkaar, roer er dan uien/knoflook/spinazie door. Doe in een koekenpan 1 eetlepel vloeibare margarine en bak de tofu (vegan scrambled eggs).Serveer de vegan scrambled eggs met de warme gebakken oesterzwammen en het geroosterde brood. Eet smakelijk.

(*) Kala Namak ook wel zwart zout genoemd is een steenzout. Door de zwavel heeft Kala Namak een typische eigeur en eismaak. Verkrijgbaar bij veel drogisten maar ook makkelijk te bestellen op internet.


meer lekkere recepten


 
 
 
 
E-mailen
Map