Havermoutpannenkoeken met appel en kaneel 


 

Ingrediënten voor 1 persoon: 

  • 65 gram snelklaar havermout
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 100 ml sojamelk ongezoet
  • 1 rijpe banaan (liefs met wat bruine plekjes)
  • 1 appel
  • kaneel
  • 2 eetlepels plantaardige vloeibare bakboter  
  • optioneel: walnoten
  • optioneel: bosbessen

Snij de appel met schil in 4 parten, haal het klokhuis eruit en snij in plakjes. Bak de appelplakjes in 1 eetlepel bakboter op een laag vuurtje, voeg op het laatste moment kaneel toe naar smaak. Prak de banaan fijn. Doe 65 gram havermout en 3 eetlepels gebroken lijnzaad en een klein beetje kaneel in een kom en mix kort met staafmixer zodat het wat fijner wordt. Voeg dan 100 ml sojamelk toe en de geprakte banaan. Vervolgens met staafmixer nog even mixen tot een dik beslag. Bak hier 4 kleine pannenkoeken van (of 2 grote) op een middelhoog vuurtje, ongeveer 3 min per kant. Doe de appel over de pannenkoeken. Voeg eventueel bosbessen en walnoten toe. Eet smakelijk.


meer lekkere recepten
 
 
 
 
E-mailen
Map