Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Maak het flax egg; maal 1 eetlepel gemalen lijnzaad fijn en meng dit met 2 eetlepels heet water in een bakje en laat 5 min het staan. Prak 3 bananen in een grote kom totdat je geen grote klonten meer hebt. Voeg 4 eetlepels rijstolie, en 1 flax egg toe aan de bananen. Roer goed. Doe 135 g havermout en 30 gram walnoten in een hakmolen (of gebruik kom met staafmixer) en maal het fijn en voeg 1½ teaspoon bakpoeder, ½ teaspoon baking soda, 2 zakjes vanillesuiker, ½ teaspoon kaneel en zout toe. Voeg dit toe aan het bananenbeslag en roer dit er doorheen. Schenk in een ingevette cakevorm en decoreer met plakjes van een 1 banaan en 8 halve walnoten. Zet het in de oven en bak voor ongeveer 30 min op 175 graden en daarna 20 min op 160 graden (totaal 50 min). Eet smakelijk.
Tip: Veel recepten op internet werken Amerikaanse en Engelse maten en het is handig om een setje maatlepels (teaspoons en tablespoons) aan te schaffen. Hierdoor voeg je ook altijd dezelfde hoeveelheden toe. Voor een paar euro overal te koop.