Stokbroodje met hummus en gegrilde groenten


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 volkoren stokbrood
  • 200 gram hummus
  • peper
  • zout


Snij 1 paprika, 1 courgette, 1 aubergine in plakken van ½ cm dikte en snij ui in ringen. Bestrijk de groenten met rijstolie. Gebruik hiervoor een kwast. Om de groenten te grillen heb je verschillende mogelijkheden. In een grillpan of op een grillplaat, onder de grill in de oven of in de airfryer.

In een grillpan of op een grillplaat: verwarm de grillplan of plaat totdat hij goed heet is. Zet dan de temperatuur wat lager. Leg dan de groenten erop. Blijft erbij staan en keer de groenten om als de goed gegrilld zijn aan een kant. Als de groeten bijna klaar zijn de 3 takjes tijm even meegrillen.

Onder de grill in de oven: verwarm de over met een bovengrill. Leg ondertussen de groenten op een bakplaat. Als de grill goed heet is (oranje) zet dan de bakplaat ongeveer 15 cm onder de grill. Blijf erbij staan. Keer de groenten om als ze lekker bruin zijn aan 1 kant. Leg dan ook de 3 takjes verse tijm erbij.

In de airfryer: Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Leg een laagje groenten op de bodem van het mandje. Dan ongeveer 6-10 minuten in de airfryer afhankelijk van de groenten. Herhaal tot alle groenten gedaan is. Dan de 3 takjes tijm ongeveer 3 minuten in de airfryer.

Snij 1 volkoren stokbrood doormidden en besmeer met 200 gram hummus. Bestrooi de groenten met peper en zout en leg ze op het stokbrood. Dan daarboven op de tijm. Eet smakelijk.

meer lekkere recepten
 
 
 
 
E-mailen
Map