Pompoensoep met appel en kerrie
Was 1 flespompoen goed af en schil hem met een dunschiller. Verwijder de pitten en snij hem in kleine stukjes en kook deze ongeveer 30 minuten samen met de groentebouillonblokjes in 250 ml water. Fruit 200 gram gesnipperde uien op een laagvuurtje in 1 eetlepel rijstolie. Voeg na een paar minuten bakken 2 eetlkepels water toe. Snij 2 appels in kleine blokjes en doe dit bij de uien. Ongeveer 5 min zachtjes meebakken en dan 1 teaspoon kerrie toevoegen naar smaak. Pureer vervolgens de pompoen met de staafmixer en voeg daarbij 500 ml sojamelk en mix dit goed door elkaar. Als de soep te dik is voeg dan nog extra water of sojamelk toe. Snij een bosje verse venkelloof of dille fijn en roer dit door de pompoensoep. Dan stukjes appel/ui/kerrie toevoegen en doorroeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Eet smakelijk.
Tip: Veel recepten op internet werken Amerikaanse en Engelse maten en het is handig om een setje maatlepels (teaspoons en tablespoons) aan te schaffen. Hierdoor voeg je ook altijd dezelfde hoeveelheden toe. Voor een paar euro overal te koop.