Ingrediënten voor 2 personen:
Maak de mozzarella tenminste 9 uur van tevoren. Doe in een pan 200 ml ongezoete koude sojamelk, 6 afgestreken tablespoons (60 gram) maïzena, 4 tablespoons rijstolie, 1 teaspoon citroensap, 1 teaspoon zout en 1,5 teaspoons gistvlokken. Meng het goed door elkaar met een handmixer op een lage stand. Verwarm het dan geleidelijk en blijf continu goed mixen op lage stand. Zet het vuur laag als het kookt en blijf mixen, 2 min doorkoken. Zorg ervoor dat de bodem niet aanbrand. Haal de pan van het vuur als het goed is ingedikt. Voeg dan 100 ml ongezoete soja yoghurt/kwark toe en mix dit er goed doorheen. Leg 2 stukjes plasticfolie klaar en leg hierop de mozzarella als een bolletje. Vouw de plasticfolie met alle punten naar het midden en draai de puntjes in elkaar en doe er een touwtje omheen. Zet de bolletjes dan in een rond glas. Laat de mozzarella 9 uur koud worden en opstijven.
Snij plakjes van de mozzarella en van de 2-3 grote tomaten. Leg ze om en om op een schaal met een beetje peper. Serveer met pesto en pijnboompitten. Eet smakelijk.
Tip: Veel recepten op internet werken Amerikaanse en Engelse maten en het is handig om een setje maatlepels (teaspoons en tablespoons) aan te schaffen. Hierdoor voeg je ook altijd dezelfde hoeveelheden toe. Voor een paar euro overal te koop.