Broodje met pompoen, hummus en walnoten



Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 volkorenbroodje
  • ½ flespompoen
  • kerriepoeder-uienpoeder-paprikapoeder-zout-peper
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 4 (rode) uien
  • 125 gr champignons
  • 16 halve walnoten
  • 100 gr hummus naar keuze, bijvoorbeeld Maza Hoemoes kerrie of Maza Hoemors Spicy chipotle
  • 100 gr rucola sla of andere sla


Haal met een dunschiller de schil van de flespompoen. Verwijder de pitten en snij blokjes van ongeveer 1-1 cm. Doe dit in een grote oveenschaal. Bestrooi de blokjes met kerriepoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zout en peper, goed mengen. Dan een ½ eetlepel rijstolie erover sprenkelen en goed mengen. Vervolgend in 30-35 min in een oven van 180 graden.
Je hebt voor 4 personen ongeveer een halve pompoen nodig. Wat je over hebt kan je invriezen of soep van maken
Ondertussen 4 rode uien snijden en fruiten in een ¼ eetlepel rijstolie. Daarna 125 gr champignons in dunne plakjes snijden en bakken in ¼ eetlepel olie. Warm houden tot pompoen klaar is. Je kan de ui en champignons na het bakken even op keukenpapier leggen om de olie wat af te nemen.
Vervolgens 4 broodjes doorsnijden. Besmeren met 100 gram hummus, daarop 100 gr rucola sla. Dan daarop de pompoen, uien, champignons en walnoten. Eet smakelijk.


meer lekkere recepten
 
 
 
 
E-mailen
Map