Sushi


Sushi maken is best even een werkje maar ook echt de moeite waard. Ik heb gekozen voor de 'binnenste buiten rol', die zien er zo mooi uit. Een ‘binnenste buiten’ rol maken is echt niet moeilijker dan een 'gewone' rol. Ik beschrijf het hieronder maar je kan natuurlijk ook nog even een filmpje op Youtube bekijken. In één van de variaties gebruik ik Nori Kelp Floss. Waarschijnlijk ken je dit product nog niet. Maar grote kans dat dit je favoriete sushi wordt. Bij mij in de familie in ieder geval wel. Echt gaan proberen zou ik dus zeggen. Het is te koop bij Asian food stores. Een foto van een verpakking zie je onderaan op deze pagina.

Basis ingrediënten voor 6 rollen sushi, 2 personen

  • 300 gram sushi rijst
  • 3 norivellen
  • rijstazijn
  • zout
  • wasabi
  • vegan mayonaise
  • ingrediënten voor de verschillende sushi variaties
  • sushi ginger (optioneel, side dish, om erbij te eten)
  • zeewierslade (optioneel, side dish, om erbij te eten)
  • rolmatje
  • bakje water voor je handen

Ingrediënten voor Vegan Tonijn Sushi variatie:

  • halve norivel
  • op de rijst: blanco sesamzaad
  • bovenop de rol: plakjes avocado, milde kiemgroenten (alfa-alfa), mayonaise op te 'plakken'
  • vulling: 
  1. reepjes van avocado
  2. dunne reepjes van komkommer
  3. een regel wasabi mayonaise (meng zelf mayonaise en wasabi naar smaak)
  4. een regel vegan tonijnsalade, recept klik hier

Ingrediënten voor Nori Klep Floss Sushi variatie:

  • halve norivel
  • op de rijst: groen sesamzaad
  • bovenop de rol: Vegan Tuna Topping (zie recept hieronder), milde kiemgroenten (alfa-alfa), mayonaise op te 'plakken'
  • vulling:
  1. reepjes van avocado
  2. gebalanceerde groene aspergetips
  3. een regel wasabi mayonaise (meng zelf mayonaise en wasabi naar smaak)
  4. een regel Nori Kelp Floss


Ingrediënten Vegan Ei-Truffel Sushi variatie:

  • halve norivel
  • op de rijst: wasabi sesam furikake kruidenmengsel (zie afbeelding onderaan deze pagina)
  • bovenop de rol: stukje gebalanceerde groene aspergetips, mayonaise op te 'plakken'
  • vulling:
  1. reepjes van avocado
  2. een regel van vegan eierslade
  3. een regel van vegan truffeltapenade
  4. beetje Kala Namak zout, voor extra ei-smaak


Ingrediënten voor Vegan Tuna Topping voor bovenop de sushi, voor 2 rollen:

  • 4 grote tomaten
  • 1 teaspoon gemalen kelppoeder
  • 2 eetlepels kokend water mengen 
  • 100 ml rijstolie

Bereiden: Ontvel 4 grote tomaten door ze voorzichtig in te snijden en even in koken water te leggen. Vervolgens tomaten in vieren snijden en de zaadlijsten eruit snijden. Dan marinade maken door 1 teaspoon gemalen kelppoeder te mengen met 2 eetlepels kokend water en 100 ml rijst olie. Meng de tomaten en marinade. Zet het 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Minimaal 1 uur marineren. Voor gebruik de olie een beetje van de tomaat halen en op maat snijden zodat het op een stukje sushi past.



Stap 1: Maak eerst de Vegan Tuna Topping zodat de smaken tijd hebben om in de tomaat te trekken. 

Stap 2: Rijst koken en bereiden zoals op de verpakking staat.

Stap 3: Bekleed je rolmatje met huishoudfolie.

Stap 4: Snij de norivel doormidden.

Stap 5: Beleg de nori met een laagje rijst. Maak voordat je de rijst pakt je handen nat met koud water.

Stap 6: Strooi geroosterde sesamzaadjes of het wasabi furikake kruidenmengsel op de rijst


Stap 7: Keer je nori-rol met de rijst om.

Stap 8: Leg de vulling op de nori.


Stap 9: Rol de sushi strak op.

Stap 10: Snij de sushi voorzichtig met een schep mes. Sommige mensen rollen de sushi rol eerst in huishoudfolie voor dat ze hem snijden. Als je een goed scherp mes hebt en voorzichtig snijd is dat niet nodig.

Stap 11: Versier de sushi met de toppings.


Afbeelding van wasabi sesam furikake kruidenmengsel

Afbeelding van Nori Kelp Floss


meer lekkere recepten
 
 
 
 
E-mailen
Map