Spaghetti met tomatensaus en paddenstoelen


Voor dit gerecht kun je kiezen tussen volkoren spaghetti of 'spaghetti' van shirataki (konjac). Konjac/Shirataki spaghetti noedels zijn caloriearm (38 kJ / 9 kcal per 100g) en koolhydraatarm (0,6g per 100g). Ze worden gemaakt van de vezels van de konjac plant. Omdat ze neutraal van smaak zijn, is het een heel goed alternatief voor spaghetti. Te koop bij toko's en aziatische supermarkten in 2 variaties: dikke en hele dunne noedels. Kies voor dit gerecht de dunne variant.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 porties volkoren spaghetti of 800 gram dunne shirataki (konjac) spagehtti noedels (te koop bij toko)
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 300 gr extra zachte silken (zijden) tofu 
  • 1 flinke courgette 
  • 150 gram shimeji paddenstoelen (te koop bij toko)
  • 200 gram enoki paddenstoelen (te koop bij toko)
  • 4 blikjes tomatenpuree 
  • 1 teaspoon paprikapoeder
  • 1 teaspoon kerriepoeder
  • Optioneel 2 eetlepels venkelloof op olie
  • 1 teaspoon Laoganma crispy chili in olie (of naar smaak)  (te koop bij toko)


Doe 300 gram silken tofu in een schaal en pureer het met een staafmixer glad. Snipper 2 grote uien en fruit dit samen met 4 teentjes fijngesneden knoflook in 1 eetlepel rijstolie in een hapjespan tot ze lichtbruin zijn. Voeg 1 teaspoon kerriepoeder en 1 teaspoon paprikapoeder toe en 1 teaspoon Laoganma crispy chili in olie (of naar smaak). Snij de uiteinde van 200 gram enoki paddenstoelen en snij ze doormidden. Snij ook de 150 gram shimeji paddenstoelen doormidden. Doe de paddenstoelen bij de gebakken uien en bak ze even mee. Rasp 1 flinke courgette en doe dit bij de saus, even meebakken. Dan toevoegen 4 blikjes tomatenpuree en de 300 gram gepureerde silken tofu en peper en zout en/of ketjap naar smaak.

Spoel de 800 gram fijne shirataki (konjac) spaghetti noedels goed af in koud water. Soms zijn ze bij elkaar gebonden. Haal dan voorzichtig de knoop eruit. Zet de spaghetti noedels 2 min in heet (niet kokend) water en giet het water af. Of kook 4 porties volkoren spaghetti. Meng de spaghetti door de saus. Lekker met olijven, kleine tomaatjes, verse basilicum blaadjes en vegan Parmezaanse kaas. Eet smakelijk.

Tip: Veel recepten op internet werken Amerikaanse en Engelse maten en het is handig om een setje maatlepels (teaspoons en tablespoons) aan te schaffen. Hierdoor voeg je ook altijd dezelfde hoeveelheden toe. Voor een paar euro overal te koop.

meer lekkere recepten


 
 
 
 
E-mailen
Map