Rendang van Jackfruit  


Jackfruit is de vrucht van de nangka of jack tree. Jackfruit heeft neutrale smaak en een vlezige structuur en wordt vaak gebruikt in vegetarische of vegan gerechten. Het bevat veel vitaminen, mineralen en vezels maar is door de lage waarde aan eiwitten geen volwaardige vleesvervanger.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 90 gram rendang kruidenpasta
  • 280 gram Young Jackfruit (pulled) conserven of vers maar dit is moeilijk te verkrijgen
  • 1 mespuntje baking soda
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 40 gram santen blok (kokos) waarvan het vet is afgesneden (*)
  • 1 eetlepel rijstolie 


Conserven Jackfruit in pot of blik heeft een licht zure smaak. Om deze te verwijderen wordt het Jackfruit een paar keer gewassen. Spoel de Jackfruit conserven een paar keer goed af met koud water. Trek het dan uit elkaar in kleine stukjes. Doe het vervolgens in een pan met ruim koud water en breng het aan de kook. Laat het afkoelen, ververs het water en herhaal dit. Giet dat het water af en zet het dan met schoon water en 1 mespuntje baking soda minimaal 2 uur in de koelkast.

Spoel het Jackfruit af met koud water en laat het goed uitlekken. Fruit in een koekenpan 1 gesnipperde ui samen met 4 teentjes knoflook in 1 eetlepel rijstolie. Voeg dan de rendang kruidenpasta toe en bak dit 1 min mee. Vervolgens een half kopje water toevoegen en het Jackfruit. Snij 40 gram santen kokosblok zonder vet in stukjes en voeg dit toe. Meng goed en laat 5 min zachtjes sudderen. Voeg eventueel nog wat water toe.

Lekker in combinatie met rode rijst, quinoa, komkommer en/of sperziebonen. Eet smakelijk. 

(*) Snij het kokosvet van het santen blok en gebruik dit niet! Kokosvet bevat heel veel verzadigde vetten. Door het kokosvet van het santen blok te snijden heb je per persoon een besparing gedaan van 90 kcal en 10 gram verzadigd vet. 


meer lekkere recepten
 
 
 
 
E-mailen
Map