Quinoa bowl
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram quinoa voor hoofdmaaltijd, 100 gram voor lunch (droog product)
- 50 gram hummus
- 100 gram lauwe gekookte broccoli
- 50 gram cherrytomaten
- 50 gram zeewiersalade
- 50 gram koude gekookte bietjes
- 50 gram broccoli
- 35 gram gesnipperde ui
- 175 gram gerookte tofu
- 1 rijpe avocado
Sesamdressing (je gebruikt niet alles)
- 3 afgestreken eetlepels vegan mayonaise
- 3 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels water
- 1 eetlepels ketjap
- 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- Of kies andere opties zoals: komkommer, haricots verts, peultjes, sugar snacks, sperziebonen, groene asperges, avocado, bloemkool, gebakken champignons, gebakken/gegrilde aubergine, gebakken/gegrilde courgette, gerapste wortel, lente ui, paprika, mais, zoete aardappel, kapucijners, tempé, tofu, kikkererwten, bonen, linzen, sojabonen, cashews, paranoten, pecannoten of amandelen.
Sesamdressing: Meng 3 afgestreken eetlepels vegan mayonaise met 3 eetlepels sesamolie, 3 eetlepels water en 1 eetlepel ketjap. Gebruik een garde zodat alles goed mengt. Voeg dan 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes toe.
Kook de 150 gram quinoa (droog product) in 10 min gaar. Verdeel alles over 2 porties, quinoa, 100 gram lauwe gekookte broccoli, 50 gram cherrytomaten, 50 gram zeewiersalade, 50 gram hummus, 50 gram gekookte broccoli, 175 gram gerookte tofu, 1 rijpe avocado, 50 gram koude gekookte bietjes met daar overheen 4 eetlepels sesame dressing en 35 gram gesnipperde ui. Eet smakelijk.
Tip: kook voor een paar dagen quinoa en bewaar dit in de koelkast en varieer met verschillende groenten. Zo heb je altijd een lekkere gezonde maaltijd bij de hand. Eet smakelijk.