Pizza

 

Ingrediënten voor 1 pizza:

  • 1 pizzabodem (kant en klaar)
  • 10 blaadjes zeewiersnack
  • 200 gram tomatensaus
  • 100 gram hummus
  • 10 mini tomaatjes
  • 1 teaspoon uienpoeder
  • 1 teaspoon knoflookpoeder 
  • 1 tablespoon (verse) tijm
  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 6 stukjes artisjokkenharten 
  • 1 tablespoon kappertjes
  • 10 gram verse basilicum
  • olijven naar wens
  • eventueel vegan parmesaanse kaas


Verwarm de oven voor. Volg hiervoor de instructies op de verpakking van de pizzabodem. Snij 1 aubergine in plakjes van ongeveer ½ cm en vervolgens in 4 stukken. Gaar de aubergine voor in de magnetron, 4-5 minuten op de hoogste stand. Verdeel de 200 gram tomatensaus op de pizza bodem. Strooi dan 1 teaspoon uienpoeder en 1 teaspoon knoflookpoeder op de tomatensaus. Leg daarop 10 blaadjes zeewiersnack. Dan op de zeewiersnack 'hoopjes' van totaal 100 gram hummus, vervolgens een beetje uitsmeren. Dan op de pizza: uienringen van 1 rode ui, 1 aubergine, 10 doormidden gesneden mini tomaatjes, 6 stukjes artisjokkenhart,  1 tablespoon kappertjes, olijven naar wens, de blaadjes van de verse basilicum en 1 tablespoon (verse) tijm. Bak de pizza volgens de instructies op de verpakking. Strooi daarna eventueel de vegan parmesaanse kaas er overheen.

Lekker in combinatie met een salade. Eet smakelijk.

Tip: Veel recepten op internet werken Amerikaanse en Engelse maten en het is handig om een setje maatlepels (teaspoons en tablespoons) aan te schaffen. Hierdoor voeg je ook altijd dezelfde hoeveelheden toe. Voor een paar euro overal te koop.


meer lekkere recepten


 
 
 
 
E-mailen
Map