Macaronischotel - Mac&Cheese

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram flespompoen
  • 100 ml water
  • 1 tablet groentebouillon voor 1 liter
  • 3 teaspoons kruiden: ‘DELICIOU vegan Original Bacon’ of ‘Verstegen voor speklapjes’
  • 300 gram volkorenmacaroni
  • 1 rode paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gram prei
  • 150 gram geraspte wortel
  • 150 ml + 100 ml Alpro cuisine light (plantaardige kookroom)
  • 1 teaspoon tijm
  • 1 eetlepel plantaardige margarine
  • 100 gram Quorn Vegan smoky ham free slices
  • 1 tablespoon edelgistvlokken
  • 150 gr plakken vegan cheddar kaas
  • 150 gr geraspte vegan kaas voor bovenop

Schil een flespompoen en snij 400 gram in blokjes. Breng 100 ml water aan de kook en voeg 1 tablet groentebouillon toe en de pompoenblokjes. Kook 30 min en pureer dit.

Bak ondertussen 4 teentjes knoflook met 200 gram prei en 150 gram geraspte wortel in een beetje boter in een hapjespan. Snij de 1 rode paprika in blokjes en bak dit mee.  Zet dan het gas uit. Voeg dan 3 teaspoons DELICIOU kruiden ‘Original Bacon’ toe en 150 ml Alpro cuisine light (plantaardige kookroom) en 1 teaspoon tijm en 1 tablespoon edelgistvlokken. Roer dan de pompoenpuree door het groente mengsel.

Snij 150 gr plakken cheddar en 100 gram Quorn Vegan smoky ham free slices in stukjes. Roer dit voorzichtig door de afgekoelde groente-pompoenpuree.

Kook 300 gram volkorenmacaroni gaar. Meng dit met de groente-pompoenpuree. Doe de macaroni-groente-pompoenpuree in een ovenschaal.

Meng 150 gram geraspte vegan kaas met 100 ml Alpro cuisine light en doe dit op de Mac&Cheese. Ongeveer 25 minuten in de oven of 10 min magnetron hoogste stand. Eet smakelijk.


meer lekkere recepten


 
 
 
 
E-mailen
Map