Kerrieschotel met broccoli en gebakken banaan 


Voor 2 personen:

  • 150 gram vegan kipstuckjes
  • 300 gram broccoli
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertjes (optioneel)
  • 3 tablespoons kerriepoeder
  • 3 tablespoons vloeibare plantaardige margarine
  • 60 gram tarwebloem
  • 700 ml groentebouillon (of BioToday vegan kippenbouillon)
  • 1 tablespoon citroensap
  • beetje zwarte peper
  • 1 teaspoon zout
  • 2 bananen

Doe 3 tablespoons vloeibare plantaardige margarine in een vleespan en fruit hierin 3 gesnipperde uien, 3 teentjes knoflook en 1 fijngesneden rood pepertje.  Zet het vuur laag en voeg dan 3 tablespoons kerriepoeder en 60 gram tarwebloem toe en roer goed. Ze dan het vuur hoger en voeg beetje bij beetje 700 ml bouillon toe. Blijf continu roeren, zorg dat je met een houtenspatel steeds goed over de bodem roert zodat het niet aanbrandt. Als alle bouillon is toegevoegd nog 3 minuten zachtjes doorkoken terwijl je blijft roeren. Vervolgens 1 tablespoon citroensap, een beetje zwarte peper en 1 teaspoon zout toevoegen. In een koekenpan de 150 gram vegan kipstuckjes met een beetje boter bakken en toevoegen aan de kerriesaus. Snij 300 gram broccoli is stukje en kook dit kort (5-7 minuten) in een beeje water. Voeg dit ook bij de kerie saus. In een koekenpan 2 bananen in een beetje boter zachtjes bakken totdat ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Serveer bij de kipkerrie naar wens witte of rode rijst of quinoa. Eet smakelijk.

meer lekkere recepten


 
 
 
 
E-mailen
Map