Hollandse kapucijners met een oosters tintje


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 700 gram jonge kapucijners, bereid. Ze worden ook wel veldertjes genoemd.
  • 300 gram uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel plantaardige margarine
  • 200 gram gerookte tofu
  • 100 gram zeewiersalade
    Sesamdressing
  • 3 afgestreken eetlepels vegan mayonaise
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

    Sesamdressing: Meng 3 afgestreken eetlepels vegan mayonaise met  3 eetlepels sesamolie, 3 eetlepels water en 1 eetlepel ketjap. Gebruik een garde zodat alles goed mengt. Voeg dan 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes toe.
    Verwarm 700 gram jonge kapucijners in een aparte pan. Snij 300 gram uien in ringen en pers 4 teentjes knoflook fijn. Bak ze in 1 eetlepel plantaardige margarine. Bak ze lekker bruin. Voeg af en toe een beetje water toe. Snij dan 200 gram gerookte tofu in kleine blokje en bak ze aan het einde mee met de uien. Doe de warme kapucijners op een bord en doe hier de sesam saus over. Daarboven op de uien met de tofu. Serveer de 100 gram zeewiersalade er naast. Eet smakelijk.

meer lekkere recepten

 
 
 
 
E-mailen
Map