Voor 4 personen:
Bak 200 gram vegan stoofstukjes op laag vuur even aan met een beetje boter in een ruime vleespan. Blus het af met een beetjes water en voeg toe: 3 teentjes knoflook in kleine stukjes gesneden, 4 laurierbladeren, 1 tablespoon balsamicoazijn en ½ teaspoon zout. Water toevoegen totdat het net onder staat. Zachtjes laten pruttelen.
Snij ondertussen 300 gram uien in ringen, 2 rode paprika’s in reepjes en 150 gram wortel/peen julienne (ik koop ze julienne gesneden). Voeg dit toe aan de vegan stoofstukjes. Dan 200 ml water toevoegen, door elkaar roeren en 40 minuten zachtjes laten stoven.
Schil 300 gram zoete aardappel, snij ze in blokjes van 1 cm en kook ze 5 min in een aparte pan. Afgieten en op een bord laten afkoelen.
Als het stoven klaar is 70 gram tomatenpuree en de 3-5 tablespoons voor goulashkruiden toevoegen. Ongeveer 2-3 minuten laten doorkoken en water toevoegen tot de gewenste dikte. Dan als laatste de zoete aardappel toevoegen en voorzichtig doorroeren.
Serveer bij de goulash naar wens met versgebakken broodjes, rijst of quinoa. Eet smakelijk.