Gado Gado
Ingrediënten voor 2 personen:
- 375 gram tofu
- 350 gram haricots verts (of sperziebonen)
- 250 gram taugé
- halve komkommer
- 50 gram gado gado (Kokki Djawa Gado Gado speciaal) *Of maak zelf een simpele gado gado saus
- 2 eeltlepels gebakken uitjes (kant en klaar)
- 40 gram emping
Snij 375 gram tofu in plakjes en bak ze in airfryer zonder olie, ongeveer 10-14 min op 200 graden (of in rijstolie bakken in koekenpan/wok of bakken door plakjes tussen bakpapier te leggen op contactgrill). Dan 350 gram haricots verts (of sperziebonen) 12 min koken en 250 gram taugé balanceren (1x opkoken) en halve komkommer in dikke reepjes snijden. Los 50 gram gado gado korrels op in 50 ml water en verhit de saus totdat het is opgelost. Dan de tofu in kleinere reepjes snijden en samen met haricots verts en taugé lauwwarm serveren, de komkommer en 2 eeltlepels gebakken uitjes (kant en klaar) toevoegen, daarover warme gago gado saus en daaroverheen 40 gram emping.
Je kunt bij dit gerecht rijst eten. Probeer eens rode rijst, dit heeft een lekkere wat notige smaak (75 gram droge rijst per persoon). Verder kan je met dit gerecht variëren met verschillende groeten zoals bijvoorbeeld met bloemkool, broccoli, peultjes, zeewiersalade, kikkererwten en/of tempé.
(*) Je kunt de gado gado saus ook zelf maken: 40 gram pindakaas met 20 gram santen kokosblok oplossen in 50 ml water. Sambal en ketjap naar smaak toevoegen.
Je kunt de pindakaas ook vervangen voor amandel-notenpasta. Amandelen bevatten minder vervaardigde vetten, minder koolhydraten en meer eiwitten dan pinda’s.
Met dit recept kan je eindeloos variëren met de groenten. Erg lekker met kort (5 min) gekookte witte kool, broccoli of bloemkool. Of sperziebonen, peultjes en snijbonen. Paksoi is ook lekker, paksoi alleen blancheren (aan de kook brengen en daarna direct afgieten).