Falafel
Snipper 2 uien fijn en bak ze lekker bruin in 1 eetlepel rijstolie. Pers 5 teentjes knoflook met een knoflookpers (of hak ze heel fijn) en bak de knoflook even mee met de uien. Voeg hierna 1 eetlepel sambal, 2 eetlepels sweet chilisaus, 40 gram volkoren tarwemeel, 1 theelepel djinten, 1/2 bosje gehakte peterselie (of 2 eetlepel gedroogde peterselie), 1/4 bosje gehakte bosje koriander (of 1 eetlepel gedroogde koriander), 2 eetlepels gebakken uitjes kant en klaar en zout toe. Pureer in een aparte schaal 250 gram kikkererwten. Als je conserven kikkererwten gebruikt spoel ze dan goed af onder de kraan. Voeg dan alles bij elkaar en meng goed. Maak er 6 balletjes van, druk ze plat. Leg ze bijvoorkeur nog een uurtje in de koelkast voordat je ze gaat bakken. Bak ze dan gedurende 10 min in 2 eetlepels plantaardige boter in een koekenpan. Wees voorzichtig met omdraaien, ze blijven redelijk zacht. Eet smakelijk.