Couscous met pompoen en noten


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 flespompoen
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 100 gram blanke rozijnen
  • 2-3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 teaspoon kerrie
  • 30 gram verse peterselie
  • ½ teaspoon gemberpoeder
  • 300 gram volkoren couscous (onbereid)
  • 100 gram (gezouten) pecannoten


Verwarm de oven voor op 200o C. Schil 1 flespompoen met een dunschiller. Snij plakken van ongeveer ½ cm dik. Haal de pitjes eruit. Snij 7-8 plakken doormidden tot halve cirkels. Snij de rest van de plakken in blokjes. Vet de bakplaat uit je oven in of gebruik bakpapier. Leg de pompoen in 1 laag op de bakplaat. Smeer de pompoen met een kwastje in met 1 eetlepels rijstolie. Strooi wat zout over de pompoen. Bak de pompoen 30-35 minuten in de hete oven.

Wel 100 gram rozijnen in ruim kokend water en laat ze ongeveer 10 minuten staan. Snipper 2-3 uien en bak ze in 1 eetlepel rijstolie samen met 3 teentjes geperste knoflook in een ruime hapjespan. Als de uien mooi gebakken zijn voeg dan 1 teaspoon kerrie en ½ teaspoon gemberpoeder toe en bak het even mee.

Weeg voor 4 personen 300 gram couscous af en bereid dit volgens de instructie op de verpakking. Laat de rozijnen goed uitlekken. Selecteer 14-16 mooie pecannoten voor decoratie, hak de rest in kleine stukjes. Snij 30 gram verse peterselie fijn. Doe de couscous in de hapjespan en voeg de pompoenstukjes, rozijnen, noten en peterselie toe en meng het geheel goed door elkaar. Op smaak brengen met peper en zout. Doe de couscous in een schaal. Leg de halve cirkels pompoen en de pecannoten op de couscous. Eet smakelijk

Tip: Veel recepten op internet werken Amerikaanse en Engelse maten en het is handig om een setje maatlepels (teaspoons en tablespoons) aan te schaffen. Hierdoor voeg je ook altijd dezelfde hoeveelheden toe. Voor een paar euro overal te koop.

meer lekkere recepten


 
 
 
 
E-mailen
Map