Bloemkoolrijst met pesto en verse sojabonen


 Ingrediënten voor 1 persoon:  

  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram verse sojabonen (koelvers) 
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • een halve eetlepel rijstolie
  • 120 ml haver fraiche
  • 2 eetlepels vegan pesto
  • 2 eetlepels vegan Parmezaansekaas

Bak in een hapjespan 1 grote gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook in 0,5 eetlepel rijstolie. Voeg dan de 2 eetlepels vegan pesto toe, de 120 ml haver fraiche en de 100 gram verse sojabonen. Even goed doorwarmen. Doe dan de 200 gram bloemkoolrijst erbij. Vervolgens al roerende de bloemkoolrijst mee bakken. Hou je van knapperige bloemkoolijst, roerbak dan ongeveer 2 min, wil je hem wat zachter roerbak dan ongeveer 5 min. Schep de bloemkoolrijst met pesto en sojabonen op een bord en strooi er 2 eetlepels vegan Parmezaanse kaas overheen. Eet smakelijk.

Verse sojabonen zijn onder andere te koop bij Albert Hein, te vinden in de koeling. Je kan de sojabonen ook vervangen voor vegan kipstukjes.


meer lekkere recepten


 
 
 
 
E-mailen
Map