7 heerlijke sausjes 


Deze heerlijke sausjes bevatten allemaal omega 3 door de lijnzaadolie. Ze zijn dus niet alleen lekker maar ook nog gezond. Ze mogen elke dag op het menu. Het is zelf heel goed om elke dag 2 eetlepels te nemen. Wil je meer weten over omega 3? Kijk dan bij de 10 adviezen.

10 adviezen


Romige saus (basissaus

Je kunt deze romige basissaus 3 dagen bewaren in de koelkast.

  • 80 gram (Alpro) plantaardige variatie op kwark naturel (= 120 ml)
  • 20 gram lijnzaadolie (= 30 ml)
  • peper & zout (Kala Namak*)

(*) bijvoorkeur zwart zout (Kala Namak). Dit zout is gezwaveld en zorgt voor een typische ei smaak.

Zet een (plastic) schaaltje op de weegschaal en weeg 80 gram Alpro kwark en 20 gram lijnzaadolie af. Voeg hier Kala Namak zout en peper naar smaak aan toe. Meng dan alles met een handgarde heel goed door elkaar. Zorg dat de lijnzaadolie helemaal is opgenomen. Gebruik geen elektrische mixer. Lijnzaadolie oxideert snel en dan krijg je een metaalachtige smaak.

 

Knoflooksaus

  • 100 gram romige basissaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel verse fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook

Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg toe: 2 tenen geperste knoflook, 1 eetlepel verse fijngesneden peterselie en 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook. Meng goed door elkaar.

  

Sherrysaus

  • 100 gram romige basissaus
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels currysaus

Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg toe: 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel ketchup en 2 eetlepels currysaus. Meng goed door elkaar.

   

Mosterdsaus

  • 100 gram romige basissaus
  • 1 eetlepel Colman’s mosterd

Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg eetlepel Colman’s mosterd toe. Meng goed door elkaar.

  

Dillesaus

  • 100 gram romige basissaus
  • 2 eetlepels fijngesneden verse dille

Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg eetlepels fijngesneden verse dille toe. Meng goed door elkaar.

 

Remoulade

  • 100 gram romige basissaus
  • 1 afgestreken theelepel Colman’s mosterd  
  • 1 fijngesneden augurk
  • 1 eetlepel fijngesneden kappertjes
  • 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden verse bieslook
  • 1 eetlepel fijngesneden dragon

Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg toe: 1 afgestreken theelepel Colman’s mosterd, 1 fijngesneden augurk, 1 eetlepel fijngesneden kappertjes, 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie, 1 eetlepel fijngesneden verse bieslook en 1 eetlepel fijngesneden dragon. Meng goed door elkaar.

  

Pepersaus

  • 100 gram romige basissaus
  • 1 - 2 eetlepels sriracha hot chilisaus
  • 1 eetlepel fijngesneden jalapeno

Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg hier 1-2 eetlepels sriracha hot chilisaus aan toe naar smaak en meng het goed door elkaar. Snij 1 eetlepel jalapeno in kleine stukjes en roer door de saus.


Wil je meer weten over omega 3? Kijk dan bij de 10 adviezen.


10 adviezen


meer lekkere recepten

  

 
 
 
 
E-mailen
Map