Deze heerlijke sausjes bevatten allemaal omega 3 door de lijnzaadolie. Ze zijn dus niet alleen lekker maar ook nog gezond. Ze mogen elke dag op het menu. Het is zelf heel goed om elke dag 2 eetlepels te nemen. Wil je meer weten over omega 3? Kijk dan bij de 10 adviezen.
Romige saus (basissaus)
Je kunt deze romige basissaus 3 dagen bewaren in de koelkast.
(*) bijvoorkeur zwart zout (Kala Namak). Dit zout is gezwaveld en zorgt voor een typische ei smaak.
Zet een (plastic) schaaltje op de weegschaal en weeg 80 gram Alpro kwark en 20 gram lijnzaadolie af. Voeg hier Kala Namak zout en peper naar smaak aan toe. Meng dan alles met een handgarde heel goed door elkaar. Zorg dat de lijnzaadolie helemaal is opgenomen. Gebruik geen elektrische mixer. Lijnzaadolie oxideert snel en dan krijg je een metaalachtige smaak.
Knoflooksaus
Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg toe: 2 tenen geperste knoflook, 1 eetlepel verse fijngesneden peterselie en 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook. Meng goed door elkaar.
Sherrysaus
Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg toe: 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel ketchup en 2 eetlepels currysaus. Meng goed door elkaar.
Mosterdsaus
Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg 1 eetlepel Colman’s mosterd toe. Meng goed door elkaar.
Dillesaus
Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg 2 eetlepels fijngesneden verse dille toe. Meng goed door elkaar.
Remoulade
Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg toe: 1 afgestreken theelepel Colman’s mosterd, 1 fijngesneden augurk, 1 eetlepel fijngesneden kappertjes, 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie, 1 eetlepel fijngesneden verse bieslook en 1 eetlepel fijngesneden dragon. Meng goed door elkaar.
Pepersaus
Doe 100 gram romige saus (basissaus) in een schaaltje. Voeg hier 1-2 eetlepels sriracha hot chilisaus aan toe naar smaak en meng het goed door elkaar. Snij 1 eetlepel jalapeno in kleine stukjes en roer door de saus.
Wil je meer weten over omega 3? Kijk dan bij de 10 adviezen.