Fruit 1 uitje met 2 teentjes knoflook in een beetje olie, voeg na een paar minuten 2 eetlepels water toe. Voeg dan ½ teaspoon kurkuma en 1½ teaspoon kerriepoeder toe, even meebakken. Dan 1½ teaspoon mosterd, snufje peper, ½ teaspoon citroensap, ½ teaspoon uienpoeder en ½ teaspoon zwart zout (Kala Namak) toevoegen. Dit zout is gezwaveld en zorgt voor de typische ei smaak. Vervolgens 300 gram silken tofu erbij. Bak dit ongeveer 5 minuten voorzichtig zodat de tofu in hele kleine stukje blijft. Laat vervolgens goed afkoelen. Daarna toevoegen en doorroeren: 100 gram vegan mayonaise, 2 ruime eetlepels hummus en een ½ bosje bieslook fijngesneden. Geniet ervan.
Tip: Veel recepten op internet werken Amerikaanse en Engelse maten en het is handig om een setje maatlepels (teaspoons en tablespoons) aan te schaffen. Hierdoor voeg je ook altijd dezelfde hoeveelheden toe. Voor een paar euro overal te koop.