'Kip'sambal salade
Snipper 2 uien en fruit dit in 1 eetlepel rijstolie, voeg dan 4-5 teentjes geperste knoflook toe. Fruit dit even mee en voeg na een paar minuten 2 eetlepels water toe. Haal de zaaddozen uit 2 rode pepers en snij ze fijn. Bak het even mee met de uien. Dan toevoegen: 2 teaspoons paprikapoeder, 1 teaspoon kerriepoeder, 2 teaspoons mosterd (Colman’s), 1 teaspoon citroensap, 2 teaspoons uienpoeder, 2 teaspoons sriracha extra hot chillisaus, 2 tablespoons bouillonpoeder chicken flavour, beetje zwarte peper, 2 tablespoon sweet chilisaus, roer het er doorheen. Voeg 100 gram vegan mayonaise toe en roer het door. De saus overdoen in een kom en met staafmixer fijnmaken. De 160 gram vegan kipstukjes in hele klein stukjes snijden en door de saus mengen. Minimaal een 1 uur in de koelkast om te laten afkoelen en dan 100 mg plantaardige kwark erdoorheen roeren. Geniet ervan. Als je van extra pittig houd kun je meer rode pepers en/of sriracha chilisaus toevoegen.
Tip: Veel recepten op internet werken Amerikaanse en Engelse maten en het is handig om een setje maatlepels (teaspoons en tablespoons) aan te schaffen. Hierdoor voeg je ook altijd dezelfde hoeveelheden toe. Voor een paar euro overal te koop.