Appelbeignets en Ananasbeignets


Ingrediënten appelbeignets

  • 6-8 goudrenetten
  • kaneel-suiker mengsel
  • 200 gr bloem
  • 50 gr kikkererwtenmeel
  • 2 theespoons wijnsteenbakpoeder
  • 290 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 liter rijstolie


Ingrediënten ananasbeignets:

  • 1 verse ananas, kant en klaar geschild in plakken 
  • suiker 
  • 100 gr bloem
  • 25 gr kikkererwtenmeel
  • 1 theespoons wijnsteenbakpoeder
  • 145 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
  • beetje zout


Bereiden:

Verwarm 1 liter rijstolie in een pan of frituurpan tot c.a.220-240 graden. Test de temperatuur door een druppeltje deeg in de olie te laten vallen. Het gaat naar de bodem en komt dan weer boven. Als hij netjes bruin wordt is de temperatuur goed. Maak het beslag door bloem, zoutkikkererwtenmeel, wijnsteenbakpoeder en sojamelk te mengen. Zet voor de appelbeignets een schaal klaar met een mengsel van suiker en kaneel. Schil de appels en haal met een appelboor het klokhuis er goed uit. Snij de appels in plakken van ongeveer 1 cm. Haal dan een appelplak door het suiker-kaneel mengsel en dan door het beslag. Gebruik hiervoor een vork. Laat het beslag er een beetje aflekken voordat je ze in de olie doet. Bak 4-5 beignets per keer. Als je de laatste erin hebt, de beignets omdraaien. Zo zorg je dat ze aan beide kanten dicht zijn en is de kans dat ze openbarsten veel kleiner. Dan 2-3 min per kant bakken tot ze mooi bruin zijn. Uit de olie halen en goed laten uitlekken op een rooster. 

Doe hetzelfde voor de ananas maar gebruik hier geen kaneel en suiker.

Heb je nog een restje beslag en een banaan in huis? Ook erg lekker. Snij de banaan in plakjes van 1 - 1,5 cm.

Eet smakelijk.

meer lekkere recepten



 
 
 
 
E-mailen
Map