Heerlijke worteltjestaart

 

Ingrediënten:

  • 250 g boter
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram dadelstroop
  • 100 gram tofu fijngeprakt
  • 50 ml amandelmelk
  • 150 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • ¾ zakje bakpoeder
  • 300 gram wortel julienne gesneden (hele dunne reepjes, ook zo kant en klaar te koop)
  • 160 gram walnoten (110g en 50 gr)
  • 2-3 limoen/citroenen en rasp van 1 citroen
  • Agar agar voor 500 ml - (1 agar agar stang Nesia - 6 uur voorweken)
  • 300 gram plantaardige kwark, Alpro kwark
  • 2 eetlepels Ameretto
  • 175 g poedersuiker
  • rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)


Bereiden:

Lees eerst de gebuiksaanwijzing van de agar agar. Sommige soorten moet je een paar uur voorweken. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de 250 gram boter in een flinke pan en roer er 100 gram lichtbruine basterdsuiker, 100 g dadelstroop en 50 ml amandelmelk door. Doe 100 gram amandelen150 gram bloem en ¾ zakje bakpoeder in een schall en roer door elkaar. Doe dit vervolgens bij de boter en meng goed zodat alle klontjes eruit zijn. Meng er vervolgens 100 gram geprakte tofu en 300 gram julienne gesneden wortel doorheen. Hak 110 gram van de walnoten grof en schep erdoorheen. Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50-70 min. gaar. Laat de taart buiten de oven 15 minuten afkoelen.
Maak een van de citroenen goed schoon aan de buitenkant en rasp de schil. Zorg dat je niet op het wit uitkomt, dat is bitter. Pers 2 grote of 3 kleine citroenen uit. Doe het in een pan en voeg een klein beetje water toe en de agar agar, roeren en zachtjes verhitten tot het is opgelost, voeg eventueel nog wat water toe. Als er klontjes blijven, de agar agar vloeistof door een zeef halen. Voeg dan 300 gram plantaardige kwark, de citroen rasp, 2 eetlepels Ameretto en 175 g poedersuiker toe, zeer goed roeren. Bestrijk de taart met de limoencrème en strooi de walnoten erover. Laat  2 uur opstijven in de koelkast. 

Geniet ervan.



Meer lekkere recepten



 

 
 
 
 
E-mailen
Map