Semifreddo


Ingrediënten:

  • 300 gr Oatly Spread natural
  • 1 sinaasappel –gerapte schil en mooie partjes voor decoratie
  • 1 vanillestokje
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eetlepels Ameretto
  • 115 gram pecannoten ongezouten, fijn gehakt
  • 200 ml vegan slagroom
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • Aquafaba van klein potje kikkererwten –gezeeft 85 gram


Decoratie:

  • 12 pecannoten ongezouten
  • van 1 sinaasappel mooie partjes voor decoratie
  • van 2 sinaasappels het sap met suiker naar smaak


Puddingvorm:

  • 1 liter. Hier is een puddingvorm gekozen met in het centrum een ster. Die is vlak voor het opdienen gevuld met sinaasappelsaus.

Bereiden:
Meng 300 gr Oatly Spread natural, sinaasappelrasp, rasp van 1 vanillestokje, e eetlepels amaretto, 115 gram gehalte pecannoten.
200 ml vegan slagroom stijfkloppen met helft van de witte basterdsuiker (50 gram).
Garde van de mixer heel goed schoonmaken met sop en azijn (vet vrij maken) voordat je de aquafaba gaat kloppen.
Aquafaba stijfkloppen, de ander helft van de witte basterdsuiker (50 gram) beetje bij beetje toevoegen.
Auafaba, slagroom voorzichtig door de Otaly spread scheppen.
Mengsel in je vorm doen doen en minimaal 4 in de vriezer zetten.
Sinaasappelsaus maken door sap van 2 sinaasappels te mengen met suiker, tot helft inkoken (ongeveer 7 min).
Haal de semifreddo ongeveer 30 min voor opdienen uit de vriezer. Maak het dessert af met noten, sinaasappelsaus en de sinaasappelpartjes en eventueel chocolade rasp. 


meer lekkere recepten
 
 
 
 
E-mailen
Map