Ingrediënten: rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)
• 5/6 lichtzure appels
• 50 gram rozijnen
• 160 gram plantaardige boter
• 150 gram kristalsuiker
• 200 gram bloem
• Suiker
• Kaneel
Ingrediënten: rechthoekige bakvorm (25 x 35 cm)
• 7/8 lichtzure appels
• 75 rozijnen
• 240 gram plantaardige boter
• 225 gram kristalsuiker
• 300 gram bloem
• Suiker
• Kaneel
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 220˚ C. Schil de appels en snij ze in blokjes. Meng er een beetje suiker en kaneel door en de rozijnen. Boter, suiker en bloem en eventueel beetje kaneel in een andere schaal doen en kneden tot er een kruimeldeeg ontstaat. Schaal invetten, dan de appels erin en het deeg eroverheen verkruimelen. Kruimeldeeg lichtjes aandrukken. Zet de schaal een half uur op 220˚ C in de heteluchtoven. Uit de oven halen en 20 min laten uitstomen, dan wordt de kruimel lekker krokant. Het meest lekkere is het om half warm te eten.
Dit is een heerlijk nagerecht maar ook op verjaardagen doet dit het heel goed, zekers als het nog een beetje warm is. Te combineren met ijs of slagroom. Maar als je het mij vraagt is het al van zichzelf lekker genoeg en heeft het geen slagroom of ijs nodig.