Bronnen

10 adviezen


Voor de informatie op deze website is gebruik gemaakt van de onderstaande bronnen en literatuur.

  1. https://www.voedingscentrum.nl/ 
  2. https://www.veganisme.org/ (Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV))
  3. https://www.voedingswaardetabel.nl/
  4. https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/omega-3   
  5. Gezondheidsraad, richtlijnen gezonde voeding 2015
  6. USDA Nutrient Data Laboratory (omega 3-vetzuren in voedingsmiddelen)
  7. Consumentenbond O mega gezond!
  8. Healthline: Medical information and health advice you can trust
  9. https://www.vitamine-info.nl/  
  10. https://www.vitamine-info.nl/hoeveel-heb-ik-nodig/
  11. https://www.gezondheidsplein.nl/
  12. http://www.fitplein.nl/dieet/vegan-of-veganist-worden-waarop-moet-je-letten/
  13. https://www.gezondheidsnet.nl/
  14. https://www.ahealthylife.nl/fyto-oestrogenen-de-voordelen-en-risicos/#
  15. https://www.vegetariers.nl/
  16. https://www.natuurdietisten.nl/
  17. https://www.ahealthylife.nl/hoe-verhouding-tussen-omega-6-omega-3-optimaliseren/
  18. https://moniquevandervloed.nl/kunnen-we-calcium-ook-plantaardige-bronnen-halen/
  19. https://rubriek.nl/gezond/de-gezondste-olie-om-in-te-bakken/
  20. https://www.veganisme.org/voeding/voedingsstoffen/vitamine-b12/
  21. https://rvs.rivm.nl/voedsel/Verrijkte-voedingsmiddelen
  22. https://www.ntvg.nl/artikelen/klinische-betekenis-van-extra-vitaminen-uit-supplementen-en-verrijkte-voedingsmiddelen/volledig
  23. https://fcs.wiv-isp.be/nl/Gedeelde%20%20documenten/NEDERLANDS/Rapport%204/Chapter4_NL_finaal.pdf
  24. https://www.ntvg.nl/artikelen/jodium-en-krop-nederland/volledig
  25. Vegetarisch en veganistisch eten Factsheet, Voedingscentrum Nederland
  26. Harris, W. S., Assaad, B., & Poston, W. C. (2006). Tissue omega-6/omega-3 fatty acid ratio and risk for coronary artery disease. American Journal of Cardiology, 98(4), 19-26.
  27. Willett, W. C. (2007). The role of dietary n-6 fatty acids in the prevention of cardiovascular disease. Journal of Cardiovascular Medicine, 8, S42-S45.
  28. Dietary Guideline Advisory Committee. (2005). Nutrition and your health: dietary guidelines for Americans
  29. Mensink RP, Katan MB. Effect of dietary trans fatty acids on high-density and low-density lipoprotein cholesterol levels in healthy subjects. 1990. N Engl J Med 323:439-445.
  30. Https://www.vegetariers.nl/serverspecific/default/images/File/Factsheet5ZeewierJodium.pdf 
  31. Noten per dag https://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12916-016-0730-3
  32. https://rinekedijkinga.nl/weetjes/jodium.html   



recepten

 

10 adviezen


 
 
 
 
E-mailen
Map