Bronnen
Voor de informatie op deze website is gebruik gemaakt van de onderstaande bronnen en literatuur.
- https://www.voedingscentrum.nl/
- https://www.veganisme.org/ (Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV))
- https://www.voedingswaardetabel.nl/
- https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/omega-3
- Gezondheidsraad, richtlijnen gezonde voeding 2015
- USDA Nutrient Data Laboratory (omega 3-vetzuren in voedingsmiddelen)
- Consumentenbond O mega gezond!
- Healthline: Medical information and health advice you can trust
- https://www.vitamine-info.nl/
- https://www.vitamine-info.nl/hoeveel-heb-ik-nodig/
- https://www.gezondheidsplein.nl/
- http://www.fitplein.nl/dieet/vegan-of-veganist-worden-waarop-moet-je-letten/
- https://www.gezondheidsnet.nl/
- https://www.ahealthylife.nl/fyto-oestrogenen-de-voordelen-en-risicos/#
- https://www.vegetariers.nl/
- https://www.natuurdietisten.nl/
- https://www.ahealthylife.nl/hoe-verhouding-tussen-omega-6-omega-3-optimaliseren/
- https://moniquevandervloed.nl/kunnen-we-calcium-ook-plantaardige-bronnen-halen/
- https://rubriek.nl/gezond/de-gezondste-olie-om-in-te-bakken/
- https://www.veganisme.org/voeding/voedingsstoffen/vitamine-b12/
- https://rvs.rivm.nl/voedsel/Verrijkte-voedingsmiddelen
- https://www.ntvg.nl/artikelen/klinische-betekenis-van-extra-vitaminen-uit-supplementen-en-verrijkte-voedingsmiddelen/volledig
- https://fcs.wiv-isp.be/nl/Gedeelde%20%20documenten/NEDERLANDS/Rapport%204/Chapter4_NL_finaal.pdf
- https://www.ntvg.nl/artikelen/jodium-en-krop-nederland/volledig
- Vegetarisch en veganistisch eten Factsheet, Voedingscentrum Nederland
- Harris, W. S., Assaad, B., & Poston, W. C. (2006). Tissue omega-6/omega-3 fatty acid ratio and risk for coronary artery disease. American Journal of Cardiology, 98(4), 19-26.
- Willett, W. C. (2007). The role of dietary n-6 fatty acids in the prevention of cardiovascular disease. Journal of Cardiovascular Medicine, 8, S42-S45.
- Dietary Guideline Advisory Committee. (2005). Nutrition and your health: dietary guidelines for Americans
- Mensink RP, Katan MB. Effect of dietary trans fatty acids on high-density and low-density lipoprotein cholesterol levels in healthy subjects. 1990. N Engl J Med 323:439-445.
- Https://www.vegetariers.nl/serverspecific/default/images/File/Factsheet5ZeewierJodium.pdf
- Noten per dag https://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12916-016-0730-3
- https://rinekedijkinga.nl/weetjes/jodium.html